CUNOASTETI SUPRAFATA

Un compactor bun poate face fata si solului si asfaltului.
Iata cum te ajutam sa faci fata elementelor naturii.

PAMANTUL MOALE NECESITA FORTA

Pamantul moale are nevoie de un continut adecvat de apa pentru o compactare buna. Solurile de coeziune, cum ar fi argila si namolul, au cele mai mici particule dintre toate solurile. Particulele sunt mai mari in lut dar ele sunt inca necesita o energie mare pentru o compactarea profunda. O placa puternica impreuna si experienta dumneavoastra vor duce la rezultatul dorit.

IA-O USOR

Pentru nisip si pietris puteti obtine o compactare de densitate mai mare, fie in stare uscata sau saturata. Nivelul de compactare depinde mai mult de gradare decat de umiditate. O prea mare compactare a nisipului si pietrisului creste riscul de fracturare a suprafetei compactate. Aceasta poate zdrobi materialul si reduce capacitatea de incarcare.

INTRODU PRESIUNEA

Pietrele si bolovanii au nevoie de multa energie astfel incat compactarea sa atinga densitatea si stabilitatea optima. Este neceasar ca materialul sa contina argila sau lut ca sa poata fi prelucrat si atunci cand este ud. Grosimea stratului trebuie sa fie de trei ori grosimea maxima a stratului particulelor. LH700 sau LH800 sunt perfecte pentru lucrari ample de constructii. Modelul mai usor, LG500 este destinat lucrarilor de dimensiuni mai mici.